• Συχνότερες Παθήσεις του Χεριού 

  Ωλένια νευρίτιδα

  Η Ωλένια νευρίτιδα, προκαλείται από τη συμπίεση του ωλενίου νεύρου στο χέρι και τον καρπό αλλά και στον αγκώνα (Σχ. 1). Το ωλένιο νεύρο ελέγχει την αίσθηση στον παράμεσο και το μικρό δάχτυλο αλλά και ελέγχει την κινητικότητα σε πολλούς μυες του χεριού. Η πίεση του ωλενίου νεύρου είναι ένα κοινό πρόβλημα σε όσους κανουν βαρειά ή και συνεχόμενη ( ακόμη και ελαφρά) χρήση του χεριού τους . Στον αθλητισμό είναι κοινή στους ποδηλάτες και για αυτό στην αγγλική βιβλιογραφία αναφερεται ως Handlebar palsy .

  Η πίεση που ασκείται στο ωλένιο νεύρο οδηγεί στο μούδιασμα και το πόνο του παράμεσου και του μικρού δακτύλου ή την αδυναμία του χεριού. Τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν από αρκετές ημέρες έως μήνες έως ότου μειωθούν τα συμπτώματα.

  Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση και με το ηλεκτομυογράφημα.

  Η θεραπεία είναι συνήθως συντηρητική με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ασκήσεις . Η χειρουργική αντιμετώπιση συνίσταται στην απελευθέρωση του νέυρου.

  Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα


  Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνος (ΣΚΣ) είναι μια συχνή πάθηση των χεριών μουδιάσματα και ατροφίες στην άκρα χείρα. Η πάθηση δεν είναι επικίνδυνη, αλλά είναι ενοχλητική και επώδυνη . Ο κύριος λόγος πού είναι απαραίτητη η θεραπεία είναι κυρίως η μυϊκή ..............
  Τενοντοελυτρίτιδα De Quervain
  Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
  Χονδροπάθεια επιγονατίδος
  Υμενική πτυχή (Plica)
  Κύστη Baker
Ερώτηση - Σχόλια